Začátek je u Menzy ČVUT v Dejvicích a poté trasa pokračuje přes Horoměřice, Zákolany, kolem zříceniny hradu Okoř a pak zpátky přes Tuchoměřice, Divokou Šárku a končí opět v Dejvících. Každoročně se závodu zúčastní kolem tisícovky cyklistů, kteří změří síly na padesáti kilometrové trase. Závod je pověstný svou přátelskou atmosférou a účastníky, kteří se každoročně vrací ne závod vyhrát, ale zejména si ho užít. “Unikátností závodu je také zázemí závodu v Menze ČVUT, která závodníkům poskytuje veškerý komfort a možnost dát si zaslouženou porci jídla v teplu a suchu,” připomíná výhodu ředitel závodu Pavel Landa. “Nepřipravujeme letos žádná nepříjemná překvapení, ale snažíme se závodníkům nabídnout opět něco navíc,” dodává.

18. ročník závodu horských kol Author Pražská padesátka vyzkouší několik novinekLetošním cílem pořadatelů je přilákat na start ještě širší spektrum závodníků, proto pořadatelé pro nadcházející ročník připravili dvě novinky. Technologie jdou rychle dopředu a tak jedna z letošních novinek závodu bude i kategorie závodníků na elektrokolech. Ve spolupráci s ekolo.cz budou k dispozici terénní elektrokola k zapůjčení na závod, Ty lze bezplatně vypůjčit přímo na startu po rezervaci na emailu pujcovna@ekolo.cz.

Závodníky letos také pořadatelé přímo zvou, aby vzali na akci celou rodinu. Poprvé bude v rámci hlavního závodu uspořádán také samostatný závod pro malé bikery Dětská Pražská padesátka. Závod pro děti od 5 do 12 let bude uspořádán v areálu startu a cíle a jeho blízkém okolí. Děti si odšlapou své závody v čase, kdy dospělí závodníci budou na trati.

Na závodníky v průběhu celého dne čeká také živá hudba, tombola a zábavný i poučný doprovodný program. Přihlášky do závodu a doplňující informace lze nalézt na www.prazska50.cz.