Proč sportovat

Sport by měl mít v životě každého člověka určitou roli. Podle mého názoru nezáleží na úrovni, na které je sport provozován, ale hlavně na pocitech, které nám přináší. Udržovat tělo v dobré kondici, příjemně se unavit a smysluplně strávit čas. Už od utlého dětství bychom měli dětem ukazovat, jak nádherný a prospěšný pro tělo i ducha může sport být.

Co mi dala Praha jako sportovci

Poté, co jsem se rozhodla pro basketbal, šly ostatní sporty stranou. Až v současné době nachazím a zjišťuji, jak velký potenciál, co se týče sportovišť Praha má. Také v minulosti, když nastal čas posunout se v mém sportu dál, bylo vždy více možností pro jaký tým, potažmo klub se rozhodnout. Jsem za to vděčná a také za ten fakt, že mi vždy školy, které jsem navštěvovala, poskytovaly v tomto směru adekvatní zázemí a podporu.

Kam jít v Praze za sportem

Myslím si, že každý hledá prvotně sportoviště v okolí svého bydliště, aby nemusel dojiždět větší vzdálenosti. Troufám si řict, že každá část Prahy má co nabídnout a tím se stává výborným místem sportovního vyžití pro všechny. Ať už mluvíme o posilovnách, stezkách, hřištích všeho druhu nebo celých komplexech. Konkrétně bych doporučila badminton v Radonicích, beachové kurty v Ládví, plavecký bazén se slanou vodou v Hloubětíně, cyklostezku u Hostivařské přehrady. I pro ty, kteří se jen chtějí projít třeba s pejskem, je tu báječná příroda.