V rámci tohoto titulu se soustředíme především na pomoc sportovním klubům a pražským sportovištím. Rádi bychom postupně zvyšovali jejich úroveň a vybavenost tak, aby je mohli ještě ve větším počtu navštěvovat Pražané a návštěvníci Prahy,“ popisuje hlavní úlohu významného sportovního titulu radní pro sport Petr Dolínek (ČSSD).

Motivovat Pražany ke sportu, má pomoci celá řada osobností, které v Praze udělali klíčové krůčky své kariéry. Za všechny můžeme jmenovat beachvolejbalovou krásku Kristýnu Kolocovou, populárního vodního slalomáře Vávru Hradílka, hokejistu slavné NHL Tomáše Hertla nebo handicapovaného cyklistu Jiřího Ježka.

Praha v posledních letech zažila velký rozvoj sportovní infrastruktury, stala se dějištěm významných mezinárodních akcí, které skončily velkým úspěchem. I proto jsme o titul Evropské hlavní město sportu žádali. Významné úspěchy sportovců, kteří se narodili a žijí v Praze, jsou pak dalším důkazem, že jsme jej získali právem,“ doplnil Barbora Hermannová a Markéta SlukováDolínek.

Aby však nezůstalo jen u populárních tváří, Praha se rozhodla celý sportovní rok věnovat především široké veřejnosti. K tomuto účelu dostala novou podobu sportovní část webového portálu www.praha.eu. Na něm je umístěn kalendář akcí, jehož nedílnou součástí jsou nově také sportovní akce z celého území hlavního města.

Pražané se v roce 2016, v roce sportu, mají na co těšit. Jestli doposud váhali a čekali na chvíli, kdy si obují tenisky a vyrazí se hýbat, ten čas nastal.