Dostatečná sportovní infrastruktura a kvalitní sportovní vybavení je základním předpokladem úspěšného rozvoje sportu v jakémkoliv městě na světě. Praha vzhledem k dlouholeté sportovní tradici a rostoucím investicím do rozvoje sportovní infrastruktury disponuje celou řadou moderních areálů a sportovišť určených jak pro sportovní události vrcholového významu, tak pro rekreační a amatérský sport. Řada sportovních hal či areálů, kterými Praha disponuje, splňuje nejvyšší funkční požadavky a normy mezinárodních sportovních federací a může tak hostit vrcholové sportovní události světového významu.

Sport v praze - infrastruktura

Město Praha nabízí obrovské množství sportovišť a různých zařízení pro rekreační, vrcholové i profesionální účely. V současnosti Praha disponuje 712 sportovišti, z toho je 55 koupališť a venkovních bazénů, 33 krytých plaveckých bazénů, včetně hotelových a fitness bazénů, 53 sportovních hal, 12 zimních stadionů, dále 255 hřišť a 304 tělocvičen.

Mezi nejvýznamnější sportoviště patří největší stadion na světě Strahovský stadion, největší tuzemská multifunkční hala O2 Aréna, Stadion Letná, který je domovským zázemím AC Sparty, moderní Eden Aréna ve Vršovicích, tenisový areál Štvanice, největší golfové tréninkové hřiště v ČR, které najdeme v Hodkovičkách, další také ve Zbraslavi, Hostivaři, Motole a nově také na Černém Mostě. V Praze je také několik ledových ploch pro bruslaře včetně řady venkovních kluzišť.

Mezi největší bazény a akvaparky v Praze se řadí Plavecký stadion Podolí, Plavecký areál Šutka, Plavecký stadion Slavia Praha, Aquapark Barrandov, Aquacentrum Letňany, Koupaliště Motol a PSA Hloubětín, který je jako jediný přisolovaný mořskou solí. Těsně za hranicemi Prahy se nachází také největší český akvapark Aquapalace Praha. U břehů Vltavy v Podolí je pak hojně navštěvovaná písečná pláž Žluté lázně.