Závod je součástí série Author Maraton tour a na startu se každoročně sejde kolem tisíce účastníků. Padesátikilometrová trasa začíná a končí v Kampusu Dejvice v Praze 6, projíždí krásným prostředím Divoké Šárky, dále přes Horoměřice až do Zákolan a kolem zříceniny hradu Okoř zpět. Závod nese v letošním 23. ročníku nově podtitul Memoriál Jana Hrubeše.

Součástí akce je také cyklistický závod pro děti. Ten bude mít v letošním roce atraktivnější podobu. Nová prodloužená trasa bude vyznačena v areálu ČVUT se startem před Fakultou architektury. Nově je závod přizpůsoben také širšímu věkovému rozpětí. Vítězové se budou vyhlašovat ve dvanácti kategoriích ve věku od 2 do 15 let, medaile však v cíli čeká na každého účastníka.

Kromě závodění si návštěvníci budou moci užít také doprovodný program pro celou rodinu. Exhibici svého umění předvede mistr světa v biketrialu Petr Kraus, který také povede svou cykloškolu. Bude připraveno florbalové hřiště, zážitková prevence a stánky partnerů s dalším programem.

Hlavní město Praha Author Pražskou padesátku podporuje každý rok finančně, ale i udělením záštity nad akcí. Stejně je tomu i letos.

Více informací na stránkách závodu.