Časový harmonogram:

  • Od 15:30 hodin registrace na místě před pražským Výstavištěm, startovné činí 200 Kč
  • V 16:30 hodin začne pěší část – pětikilometrová, kterou lze absolvovat s kočárkem, dětmi i psem. Povolená je i jízda na bruslích, na kole či koloběžce.
  • V 18:00 hodin odstartuje hlavní závod.

Na každého účastníka čeká drobné občerstvení a sladká odměna ve formě perníkové medaile.

V doprovodném programu se můžete dozvědět od lékařů, odborníků či pacientů, co Vás o epilepsii a životu s ní zajímá, podělit se o své zkušenosti nebo si zopakovat zásady první pomoci. Na řadu přijde i téma dětí s epilepsií ve školách.

O příjemnou pohodu se postará hudební skupina Děsband a vystoupí mistři České republiky ve stepu Klepeto.

Vezměte proto své kamarády i rodinu a přijďte si zaběhat pro dobrou věc!

Nebudete v Praze?

Nevadí. Organizátoři pro letošní ročník přichystali novinku ve formě virtuálního EpicRunu pro ty, kteří se nemohou do Stromovky dorazit. Až do 14. června se můžete této sportovně charitativní akce zúčastnit kdekoliv a podpořit tak aktivity spolku EpiStop, který v České republice zkvalitňuje různé aspekty života dospělých i dětí s epilepsií již od roku 1995.

Stačí se registrovat zde a vybrat si způsob, jak svou trasu absolvujete. Obdržíte pokyny k zaplacení startovného (200 Kč), startovní číslo a pak už záleží jen na vás, kdy a kde se vydáte na cestu. Organizátorům zašlete potvrzení o délce trasy (u všech) a času (jen u běžců), aby bylo možné vyhlásit umístění a vítěze každé běžecké kategorie. Použijte proto sportovní hodinky či běžně dostupné mobilní aplikace typu Sportstracker, Strava, Mapy.cz aj. a důkaz (printscreen) o absolvování zašlete emailem nejpozději do středy 14. června na adresu katerina.kolarova@epistop.cz.  

Na každého čeká diplom a krásný pocit, že udělal něco pro své zdraví a zároveň svými kroky pomohl měnit svět pro lidi s epilepsií k lepšímu.