Jinak ale účastníky čeká kvalitní doprovodný program a zajímavé ceny. Běh pro gorily je charitativní akce, která je zaměřena na podporu goril ve volné přírodě, a ve světě se běhá již od roku 2003.

Z náměstí na náměstí

Letošní trasa se změnila - měří přibližně 4,4 km, startuje se tradičně z Hradčanského náměstí, ale cíl je na Václavském náměstí. Účastníci nemusejí běžet. Lze vyrazit na procházku s kočárkem či jet na koloběžce anebo si dát vycházku se psem. Cenu získá nejen ten, kdo dorazí do cíle jako první. Registrovat se lze i před startem, který začíná ve 14 hodin. Přijďte tedy alespoň o hodinu dříve.

Kdo dostane masku?

Startovné činí 500 korun a každý dostane masku, neznačkové tričko a jednorázové vstupné do zoo. Ti, co si připlatí a dají na gorily 1000 korun, budou mít výhodu značkového trička Nike.

Nezapomeňte starý mobil

Lze se také zapojit do dlouhodobého projektu Zoo Praha a společnosti REMA Systém, a.s. nazvaného „Přineste starý mobil – podpořte strážce pralesa“. Za každý vysloužilý mobilní telefon odevzdaný u stánku společnosti REMA Systém získá pražská zoologická zahrada 10 korun. Peníze se použijí na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu. Stánek, kde bude možné nepotřebné mobilní telefony odevzdat, bude stát v cíli na Václavském náměstí. Vylosovaný výherce si letos odnese jako hlavní cenu zájezd pro 2 osoby do Keni. Letos je připravena i soutěž o nejhezčí a nejpropracovanější gorilí kostým. Výherce získá jízdní kolo Prodoli MTB – Colombus Zonal 7005 Alloy.