Proč název Cena Eliota? Eliot je totiž doposud jediným českým koněm, který v sedle s Františkem Venturou vyhrál v roce 1928 olympijské hry v Amsterodamu ve skocích. Ještě před olympijskými hrami vytvořil Ventura s Eliotem i český rekord ve skoku mohutnosti, když zdolali zeď o výšce 183 cm. Již čtvrtým rokem se proto na počest tohoto koně konají v Chuchle Areně Praha závody nesoucí jeho jméno.

Na startovních listinách je zapsáno pro každý den téměř 300 jezdců, začátek soutěží bude vždy v 8 hodin ráno. Mezi startujícími budou kromě účastníků letošního juniorského evropského šampionátu i účastníci olympijských her v Tokiu Ondřej Zvára a naše parkurová jednička Aleš Opatrný, chybět nebude ani účastník mistrovství světa Vladimír Tretera.

Vrcholem třídenní parkurové události bude nedělní Velká cena. Do soutěže s překážkami vysokými 145 centimetrů nastoupí přibližně 30 dvojic a do finále postoupí 10 nejlepších koní a jezdců. Ti si pak rozdělí celkovou finanční dotaci 60.000 korun.

Nedílnou součástí parkurových závodů v Chuchli jsou také doprovodné aktivity pro rodiny s dětmi. Kromě skákacích atrakcí bude pro zájemce možnost jízdy na ponících.