„Jsme velmi potěšeni účastí několika hráčů a hráček, kteří jsou úspěšní i na mezinárodním badmintonovém poli. Výkonností úroveň turnaje je tak téměř na maximální úrovni,“ říká hlavní organizátor akce Ondřej Lubas.

Třídenní zápolení nabízí pohled nejen na ty nejlepší, ale také na vycházející hvězdy českého badmintonu z řad mladších hráčů a hráček. Pro ty je určena především páteční odpolední kvalifikace. Z těchto kol ti úspěšnější pokračují do sobotních zápasů, které začínají v devět hodin ráno. O celkových vítězích všech pěti disciplín rozhodne až nedělní dopolední semifinálová respektive finálová část. Promluví mezi hvězdy českého badmintonu také někdo ze současných juniorských reprezentantů?

Hlavním tahákem letošního ročníku je však současný český šampion ve dvouhře mužů Jan Louda. Dvacetiletá česká badmintonová naděje to ale nebude mít jednoduché. Při úvodním turnaji ke startu sezóny ho totiž porazil jeho tréninkový kolega Ondřej Král, který navíc hájí barvy domácího pořadatelského klubu.

„Král s Loudou jsou zároveň extraligovými hráči pořadatelského oddílu Sokol Radotín Meteor Praha. Současně oba borci patří mezi nejlepší české singlisty. Jejich vzájemné střetnutí bude hlavním lákadlem celého turnaje,“ doplňuje Lubas.

Ze stálic českého badmintonu bude mít pořadatelský oddíl další zastoupení v podobě Pavla Drančáka. Ten se může pyšnit velmi obsáhlou sbírkou vítězství na domácích celostátních turnajích a několika mistrovskými tituly. Přidá do své sbírky další prvenství?

Mezi dámami se turnaje zúčastní české deblové jedničky Alžběta Bášová a Michaela Fuchsová.

Z domácího oddílu se pokusí navázat na loňské úspěšné turnaje mezi dospělými juniorka Kateřina Mikelová nebo česká singlová trojka Sabina Milová.

„Záruka nejen těchto osobností českého badmintonu, ale také zkušený organizační tým nabízí srdci sportovního fanouška příjemný zážitek,“ uzavírá Lubas.

Turnaj s dlouholetou tradicí pořádá oddíl Sokol Meteor Praha Radotín za podpory hlavního města Prahy a dalších sponzorů.

Program turnaje:

pátek

10:00 – 20:00 hodin

kvalifikace

sobota

09:00 – 20:00 hodin

hlavní soutěž

neděle

09:30 – 14:30 hodin

semifinálové a finálové zápasy