Na Czech Open 2021 bude hrát celkem 110 týmů ze sedmi zemí. Kromě domácích hráčů se představí týmy z Německa, Polska, Maďarska, Lotyšska, Švýcarska a Slovenska.

Již tradičně nabízí tento velký florbalový turnaj několik kategorií. Čtyři mužské: Elite, Pro, Open a Under 21. Pro ženy existují dvě kategorie: Elite a Open. Stejně jako loni je i letos kvůli pandemii snížený počet týmů ze zahraničí a v elitních kategoriích jsou pouze české týmy. Největší kategorií je kategorie Open mužů s 62 týmy a v kategorii žen Open s 24 týmy.

Aktuální hygienické nařízení povoluje přítomnost diváků na zápasech ve všech halách. Na akci však mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19 a které splňují, s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku, stanovené podmínky o bezinfekčnosti. V hledišti není možná jakákoli konzumace jídla a pití.

Během letošního ročníku budou organizátoři také streamovat zápasy z turnajových hal UNYP Arena Podvinný Mlýn, Vinohrady a SC Řepy. Video streamy budou ale letos placené. Odkaz, na kterém je možné sledovat streamy ze všech hal po celou dobu turnaje, je zde.