Pozemní hokej, jak ho známe dnes, se začal utvářet během 19. století na anglických školách. První klub vznikl v roce 1849 v Blackheath na jihu Londýna. Moderní pravidla pozemního hokeje se však vyvinula až z verze hrané Middlesex kriket kluby během zimního období. První mezistátní utkání mezi Irskem a Walesem bylo sehráno v roce 1895 a mezinárodní výbor pro pravidla byl ustanoven v roce 1900. V roce 1908 a 1920 se pozemní hokej dostal na pořad olympijských her.

Stříbro z olympiády

U nás má pozemní hokej dlouhou tradici. I ženský, který byl uveden na olympijských hrách až v roce 1980. A právě na těchto hrách československý ženský tým dokázal obsadit druhé místo a získat historicky první a doposud poslední medaile v tomto sportovním odvětví pro naši zemi.

Naše hráčky jsou na světové špici

V ženském celosvětovém žebříčku stojí Česká republika momentálně na třetí příčce, a tak jsou na blížící se evropský šampionát očekávání veliká. A proto by stálo za to podpořit naše hráčky co to půjde, a vytvořit jim atmosféru, ve které se jim bude vyhrávat ještě lépe.

Rusko, Německo, Ukrajina – a kdo dál?

Český ženský reprezentační tým se představí v prvním zápase v pátek 19. 1. ve 13:30 proti Rusku. Ten samý den naše hráčky čeká ještě utkání s Německem od 19:30. Posledním soupeřem v naší skupině „B“ bude Ukrajina, se kterou se utkáme v sobotu 20. 1. od 12:30.

Další zápasy budou hrány dle výsledků ze základní skupiny.