For Bikes jistě netřeba představovat. Největší cyklistický veletrh v České republice nabízí každým rokem nepřeberné množství cyklosortimentu – od nejrůznějších typů kol a koloběžek, přes cyklistické vybavení, oblečení a obuv až po všelijaké doplňky a další maličkosti, které potěší srdce cyklistovo. Na veletrhu, který pomyslně otevírá dveře jaru a láká do sedel, se dozvíte i řadu užitečných informací: o nových trasách, mapách, aplikacích, službách a cyklo-novinkách.

Inspirujte se a nenechte si ujít bohatý doprovodný program: exhibice, soutěže, závod pro dospělé, rozhovory a další. Na děti čekají například dopravní hřiště, testovací překážkové dráhy a soutěž Dětská stezka.

Stánek Čistou stopou Prahou

Cyklo-vlako bar a káva zdarma, KOLárna, ukázky cyklopruhů a novinky ze světa dopravy

  • Zlatým hřebem naší účasti na letošním ročníku For Bikes bude bezpochyby speciální cyklo-vlako bar. Nalaďte se na výletní notu a dejte si kávu zdarma v našem speciálním baru inspirovaném jídelními vozy ČD. Designové prvky vyrobené z použitých kol dovedou váš zážitek k dokonalosti.
  • Neméně zajímavou specialitkou bude představení nového způsobu parkování kol. Budete si moci vyzkoušet ukládání kola do KOLárny – jakési klece se servisním stojanem, nářadím, pumpičkou a možností seřídit si přehazovačku. V ostrém provozu bude možné zabezpečenou KOLárnu otevřít prostřednictvím Lítačky.
  • Třešničku na dortu představuje náš nový speciální katalog výletů do okolí Prahy – zahrnuje prověřené trasy pro všechny kategorie s návodem, jak se při cestě vyhnout kolonám.
  • Nevíte si rady, jak se chovat při jízdě v cyklopruzích? Žádný problém – připravili jsme pro vás názorné ukázky. Po zhlédnutí našich vizualizací se už jízdy na kole v provozu nebudete muset obávat.

Jako obvykle nebudou chybět ani mapy pro cyklisty i pěší a informace o čisté dopravě. Přijeďte na For Bikes a nezapomeňte navštívit stánek Čistou stopou Prahou. Tým „cyklo-odborníků a cyklo-nadšenců“ se těší na vaše dotazy.