Vedle tradičních domácích týmů Sparty a Slavie se letošního turnaje opět zúčastní špičkové kluby ze zahraničí. Z Jižní Ameriky to bude brazilské Palmeiras SE a mexický tým Tigres UANL. Nováčkem turnaje je anglický klub s bohatou historií – Aston Villa FC. A ze země tradičních účastníků turnaje, z Ukrajiny letos přijel FK Dynamo Kyjev.

Těšit se tak můžete na fotbalové zápasy nejvyšší úrovně a možnost zahlédnout některé budoucí hvězdné hráče, kteří se právě připravují. Ve skupině A se v úvodu utká AC Sparta Praha s CD Tigres a poté s věhlasným Sociedade Esportiva Palmeiras, který přijel za obhajobou svého triumfu v CEE Cupu z roku 2019. Ve skupině B potká SK Slavia Praha nejprve anglickou Aston Villu a pak ukrajinské Dynamo Kyjev.

 „Jsem rád, že po covidové době můžeme znovu navázat na dlouholetou tradici a podpořit CEE Cup. Tento mládežnický turnaj považuji za prestižní akci, která dělá hlavnímu městu Praze čest nejen u nás v České republice, ale stejně tak i v zahraničí. Věřím, že to bude vzrušující podívaná s těmi nejlepšími sportovními výkony," uvedl Vít Šimral, pražský radní pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání.

Šest utkání se odehraje v tréninkovém areálu AC Sparta na Strahově ve formě dvojzápasů, každý den vždy od 15.00 a 17.30 hodin. Zápasy o umístění následují na stadionu Admiře v Kobylisích po denní pauze, finále přivítá v úterý 26. července jako tradičně vršovický Ďolíček. Zahraniční týmy budou trénovat v areálu Slavie na Xaverově v Horních Počernicích, kvalitě organizace tak přispějí všechny pražské ligové kluby.

Turnaj i letos řídí mladí nadějní mezinárodní rozhodčí z Německa, Nizozemska, Polska a Maďarska. Finálový program na stadionu Bohemians 1905 obsáhne řadu atraktivních soutěží s Tomášem Junem, bývalým elitním střelcem Sparty.

Vstupné na kompletní program, tedy všechny zápasy ve skupinách a finále je 300 Kč, denní vstupenka (dva zápasy denně vyjma finále) 80 Kč, finále a slavnostní vyhlášení 100 Kč. Výnos z prodeje vstupenek půjde na zakoupení vybavení pro nemocnici v ukrajinském Charkově.

Podrobné informace o turnaji i programu najdete zde.