Dětský cyklopark

Pro dětská horská kola a koloběžky je určen dětský cyklopark plný zajímavých terénů ve spodní části Výstaviště. Má hned několik úrovní a na téměř 1 100 metrů dlouhé dráze se vyřádí jak zkušenější cyklisté, tak i dvoukoloví začátečníci. Není to žádná nudná rovinka, ale okruh se zatáčkami a vlnitým terénem pro procvičení cyklistických dovedností. Najdete zde i pumptrack, kde si můžete vyzkoušet jízdu na boulích.

  • Otevřeno denně, vstup zdarma, více zde.

Parkour hřiště

Hřiště má oválný tvar, který skvěle zapadá do přírodního prostředí Výstaviště. Obtížnost zahrnuje překážky jak pro začátečníky, tak i zkušené parkouristy.

  • Otevřeno denně, vstup zdarma, na foto se můžete podívat zde.

Fitness a workout

Na Výstavišti je k dispozici také workoutové hřiště se stabilními ocelovými konstrukcemi, s nimiž se dají zvládnout téměř všechny základní fitness prvky. Procvičit si můžete ruce, záda, břicho i nohy a nechybí zde ani posilovací žebřiny, kladinka a trojmadlo. Mimoto je na hřišti i několik tvarovaných překážek určených k posílení rovnováhy.

  • Otevřeno denně, vstup zdarma, více zde.

Skateplaza

Jeden z nejlepších skateparků v ČR se nachází právě v Praze na Výstavišti. Skateplaza zde byla vytvořena společně se skejťáky z České Asociace Skateboardingu. Hlazená monolitická betonová plocha o rozloze 1 400 m2 je určena primárně pro skate a další kolečkové sporty, ale zároveň slouží jako hřiště pro streetball a inline hokej. Prvky na ploše jsou tvořeny za pomoci betonu a ocelového plechu. Mimo plochu je ve stínu stromů umístěna i ocelová minirampa.

  • Otevřeno denně, vstup zdarma, další informace zde.

Sto lezeckých cest pro začátečníky i pokročilé

Bouldering je lezení v malé výšce bez lana, kde veškeré pády či odskoky zachytí měkké dopadliště. Na boulder stěně na Výstavišti je sto značených boulderů (lezeckých cest) různé obtížnosti. Některé zvládnou hravě i děti a jiné zase potrápí i zkušené lezce. Celková plocha boulderové stěny je přes 250 m2 a její maximální výška činí 4,3 m.

  • Otevřeno: Po—Ne: 9:00—22:00 hodin, další informace, ceník vstupného na stěnu zde.