Livesport Prague Open je tradiční ženský tenisový turnaj WTA, který se hraje v tenisovém areálu TK Sparta Praha ve Stromovce od roku 2010. Uplynulých 11 ročníků se konalo na antuce, letos se bude poprvé hrát na tvrdém povrchu. A také je novinkou termín, tradičně se konal turnaj v květnu, po rekonstrukci kalendáře WTA dostal Prague Open termín po Wimbledonu.

Seznam přihlášených hráček je velmi atraktivní a pro diváky, kteří budou mít letos do areálu přístup, slibuje skvělou tenisovou podívanou. Kromě dvou českých grandslamových vítězek se v hlavní soutěži představí další čtyři Češky. S ohledem na změnu termínu a přesun v termínové listině WTA se bude premiérově hrát na nových betonových kurtech, které se v těchto dnech dokončují,“ uvedl ředitel turnaje David Trunda.

Vedle Petry Kvitové a Báry Krečíkové jsou mezi přihlášenými i Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

Letos se bude hlavní soutěž hrát od 12. do 18. července, kvalifikace o dva dny dříve. S ohledem na protiepidemiologická opatření budou na všechny hrací dny, včetně kvalifikace, pro vstup do areálu nutné vstupenky, které vždy zaručí místo na hlavní tribuně po celý hrací den.

Podrobnosti najdete zde.