15 let se turnaj konal na Václavském náměstí, loni však byl z důvodu stavebních prací přesunut na náměstí Jana Palacha. Letošní 17. ročník diváci opět zažijí na původním místě.

Oproti předchozím letům je tentokrát klání, které se stalo satelitním turnajem FIBA 3x3 World Tour, jednodenní. A vítěz pražského turnaje se kvalifikuje na challenger Ghetto Basket Riga v Lotyšsku, odkud má šanci se dostat třeba až na světové finále do Utsunomiye v Japonsku.

České i zahraniční týmy

Plejáda českých i zahraničních týmů je velmi zajímavá. Představí se první tři týmy z finále Českého streetballového poháru 2018, osm zahraničních celků a jeden tým obdrží od prezidenta České streetballové federace Igora Bayera divokou kartu. Celkem tedy na Václavském náměstí uvidíte 12 mužských týmů.

Dovednostní soutěže

Budou se hrát také dovednostní soutěže. Půjde celkem o dvě  - smečařská (Slam Dunk Battle for Europe - smečuje se o prize money 500 eur) a trojkařská - při ní se spolu hráči střetnou při střelbě zpoza trojkového oblouku.

Boj o prize money

„Týmy i jednotlivci budou bojovat o prize money. Vítěz turnaje si odnese 2000 eur, druhý v pořadí 1000 eur a třetí na pásce 500 eur. Vítěz smečařské soutěže se může těšit na šek v hodnotě 500 eur. Uskuteční se také soutěž v trojkách. Celým turnajem bude provázet kultovní moderátor Mc Kajak,“ přiblížil pro web praha.eu PR manager České streetballové federace Ladislav Faltin.

Přijďte, určitě to bude atraktivní podívaná plná adrenalinu.