Vodní kanál v Troji zase ožije. A bude i zábava. Vodáci ze všech odvětví se totiž během limitovaného času budou snažit předvést co nejrychlejší závody nebo akrobatické triky a pobaví tak nejen sebe, ale především diváky. Závodit budou jak špičkoví jezdci, tak i všichni ostatní, kdo umí alespoň trochu plavat.

Závodní disciplíny

Soupeřit se bude ve Freestyle Kayakingu, KayakCrossu, Sprintu a Fun Slalomu a tentokrát nebude chybět OldSchool Freestyle exhibice. O co jde? Freestyle Kayaking, který je u nás známý spíše pod obecnějším názvem "rodeo na divoké vodě", je klání ve válci neboli Tlamě. Je to skvělá podívaná plná akrobatických prvků, v níž jde o nejvyšší počet bodů. V KayakCrossu si to rozdají čtyři závodníci na jedné trati a vyhrává ten, který se jako první dostane brankami do cíle.

U Sprintu jde zase o čas. Kdo určený úsek bez branek a úkolů zvládne nejrychleji, bere zlato. Fun Slalom je také o nejrychlejším čase, avšak na jezdce bude v této disciplíně čekat vytyčená trať s nejrůznějšími úkoly, jako je například průjezd brankou nebo třeba eskymák.

Bohatý doprovodný program

Mimo tyto vodácké soutěže vás čeká bohatý doprovodný program. Rozhodně si musíte vyzkoušet Skimboarding - moderní sport, který vznikl ve slunné Kalifornii k přejíždění mělkých lagun na prkně. Zkrátka jízda po rovné mělké vodě. V Česku je tento sport v plenkách, ale velice rychle si získává nové příznivce.

Skimboarding má jednu obrovskou výhodu, skimovat můžete téměř kdekoliv. V Česku je spousta koupališť, které mají pozvolně ubíhající písčité či zemité pláže a tato místa jsou pro ježdění to nejlepší. Dalšími možnostmi jsou břehy řek, kaluže na posečené zahradě či louce, po deštích se dá jezdit i na kalužích ve městě.

V Testcentru HG Sportu si budete moci také vyzkoušet lodě a paddleboardy, jak na klidné, tak i divoké vodě.

Zábava i pro děti

Parádní hudbu přes den i v noci zajistí Mighty Souljahs, což je formace čtyř DJs, hrající prakticky vše, co má kořeny v reggae hudbě. V sobotu se pak můžete těšit na The Closing Date, funky kapelu z Hloubětína.

K tomu budou další překvapení. A nezapomeňte vzít děti, na skákacím hradu si mohou užívat celý víkend!