Turnaj začíná ve čtvrtek 7. března pro kategorii mužů, ženy a masters budou hrát od pátku 8. března.

Jeden z favoritů Ondřej Uherka, který je v republikovém žebříčku na čtvrtém místě, k nadcházejícímu mistrovství řekl: „Očekávám, že kvalita zápasů na letošním šampionátu bude historicky na nejvyšší úrovni. Máme spoustu hráčů, kteří na sobě makají a mladí se zlepšují rychlým tempem. Myslím, že o překvapení se může postarat vice hráčů. Osobně se těším, atmosféra v posledních letech byla bezvadná, zájem medií roste a příležitostí zahrát si na skleněném kurtu není nikdy dost."

Skleněný kurt

Pro MČR se v Galerii Harfa staví skleněný kurt z bezpečnostního tvrzeného skla. Váží kolem devíti tun, jedno sklo má cca 90 kg a je silné 12 mm. Při stavbě pomáhá technika – speciální jeřáb na zdvíhání skel do výšek. Stejné sklo se používá i na zimních stadionech při ledním hokeji nad mantinely.

Historie squashe

Kolébkou této hry je Anglie, kde vznikly první kurty v roce 1864. První kurt na českém území byl postaven v květnu roku 1989 v hotelu Fórum v Praze. V roce 1992 byla založena Česká asociace squashe, která se brzy stala členem ČSTV. ČASQ sdružuje více než 50 klubů.

Nejúspěšnějším českým mužem squashe je Jan Koukal – je 18násobným mistrem republiky. Nejlepší českou squashistkou současnosti je Lucie Fialová, 6násobná mistryně republiky.

Podrobnosti na stránkách turnaje.