Skateboarding vám jistě nemusíme blíže představovat. Stojí snad za zmínku, že tento extrémní sport si prošel během let zajímavým vývojem - měnil se, co se týče triků, stylu jízdy a stavby samotných skateboardů. A tak se můžete těšit na dechberoucí skoky a triky s tímto prknem na kolečkách.

Velké hvězdy

Mystic Sk8 Cup 2019 neboli Skateboarding Open Air Festival to na Štvanici při příležitosti svého 25. jubilea rozbalí ve velkém. Letošní závody jsou navíc součástí tour World Cup Skateboarding.

„Chystáme narozky, jak se patří. Plno skejťáků, co si Prahu a naše závody zamilovali, již přislíbilo účast. Jednáme také s některými hvězdami ze světové top desítky, takže doufáme, že návštěvníkům k tomu čtvrt století ukážeme opět to nejlepší,“ řekl ředitel závodu Tomáš Rejman.

Relax zóna

Na festivalu bude opět Relax zóna, odpočinková plocha s hudebním jevištěm pro živé koncerty s velkoplošnou obrazovkou, na které uvidíte přes den živé přenosy závodů. Travnatou plochu Relax zóny obklopí bary, stánky s mezinárodní kuchyní.

Můžete se těšit na vynikající jídlo z ověřených pražských restaurací jako je oblíbené TGI Fridays, Burrito Loco, Salt N Pepa, Fish & Chips, Modrý Zub, Linda McCartney Vegan Foods, nebo třeba Epic Steaks a mnoho dalších.

Skvělé koncerty

Hudební program bude rovněž více než zajímavý. Zahraje například i známá skupina, která vychází ze skateboardové komunity v Kalifornii - Ugly Kid Joe. V sobotu vystoupí američtí Lords Of The Underground, jedna z nejzásadnějších kapel v historii rapu. Jejich show patří k tomu nejlepšímu, co můžete aktuálně ze zlaté éry rapu slyšet.

Ani česká hudební scéna nezůstane pozadu. Pražská hiphopová kapela PSH Na Mysticu odehraje v neděli speciální 20yrs Anniversary show, se kterou vyprodali v zimě pražský klub Roxy.

Doprovodný program

Po všechny tři dny bude pro návštěvníky připraven atraktivní doprovodný program s uměleckými workshopy. Aktivní zóna a sportovní soutěže určitě potěší ty nejmenší. A nezbytnou prezentaci novinek nejen ze světa skateboardingu od předních světových výrobců zase jistě uvítají fanoušci tohoto populárního sportu.

Zavítejte na perfektní skatepark, užijete si skvělou atmosféru závodů se špičkovým hudebním programem a výběrovou kuchyní.