Rybaření není jen o tom být v přírodě, tento oblíbený sport si můžete pěkně užít i ve městě. A samotná Vltava v centru našeho hlavního města je toho důkazem.

Rybářský ráj

Vltava je vlastně takový rybářský ráj. Za ranního rozbřesku lemují její břehy desítky rybářů a jejich počet se rok od roku zvyšuje. Má to své výhody, s úlovkem to mají domů většinou pár minut.

Možná si myslíte, že řeka je natolik špinavá, aby tu nějaké ryby vůbec přežily. Ale budete překvapeni, kvalita vody se neustále zlepšuje a ulovené ryby ve Vltavě jsou dokonce bez rizika poživatelné.

Navíc je prokázáno, že se zde nachází až 43 druhů ryb. Nejoblíbenější a nejžádanější je ale stále kapr. Většina rybářů si jde k vodě prostě pro něj.

Závody

Řeka s rybami ve městě má ještě další výhodu. Mají k ní blízko i diváci, kteří s napětím čekají na záběr. A to si můžete užít právě 19. října na Štvanici. Vítězem bude ten, kdo chytí nejvíce ryb a zároveň ty největší.

Mezi úlovky jistě nebude chybět štika, sumec, candát, okoun, bolen, jelec jesen, jelec tloušť nebo parma. A nebojte se, po změření se všechny ryby ohleduplně vrátí do vody.