28. ročník mezinárodního florbalového turnaje je považován za jeden z největších a nejprestižnějších na světě. Do Prahy se tak pravidelně sjíždí největší hvězdy tohoto oblíbeného sportu.

V letošním ročníku, nad nímž převzal záštitu pražský primátor Zdeněk Hřib, se utká 228 týmů ze 17 zemí a o dodržování pravidel se bude starat téměř 110 rozhodčích.

Kategorie

Zápasy budou k vidění hned v několika kategoriích, a to jak v mužském, tak ženském zastoupení. Novinkou letošního ročníku je kategorie U21, v níž na sebe narazí mužstva složená z hráčů do 21 let.

Nejlepší týmy

Můžete se těšit na obhájce zlata z loňského Czech Open Falun ze Švédska, nebude chybět ani švédské Pixbo, které v Praze obvykle patří mezi nejlepší a to jak v mužské, tak v ženské soutěži. Přijede i nejslavnější švýcarský klub Wiler Ersigen a Mladá Boleslav, český vicemistr s kádrem plným reprezentantů.

V nejprestižnější kategorii mužů se zase představí lotyšský tým Lekrings.

Ženy

V ženské elitní skupině je favoritem již zmíněné Pixbo. Nebezpečné budou ale i další čtyři švédské výběry, nebo také náš současný šampion ženské extraligy Vítkovice. Pro české hráčky bude turnaj přípravou na Pohár mistrů.

Zpestřením otevřené kategorie žen, do které se přihlásilo 48 týmů, bude účast reprezentantek ze Singapuru.

Finále

Souboje vyvrcholí v neděli 11. srpna v hale na Podvinném mlýně, kde se odehrají všechna finále, včetně rozhodujícího zápasu mužské elitní skupiny.