Již 21. ročník závodu horských kol láká milovníky cyklistiky, aby poměřili síly s těmi nejlepšími. Navíc je Padesátka už tradičně součástí prestižního seriálu Author Maraton tour.

Stálice v cyklistickém závodním kalendáři je oblíbená především pro svou dobrou dostupnost, příjemný termín na sklonku léta a jednoduchou trať, která vede hlavně po cyklotrasách.

Trasa závodu

Začátek trasy dlouhé 50 km je u ČVUT v pražských Dejvicích. Poté závodníci šlápnou do pedálů a bude se pokračovat přes Horoměřice, Velké Přílepy, Podholí, Zákolany, Budeč, Nový mlýn, kolem zříceniny hradu Okoř, Číčovice, a pak zpátky přes Tuchoměřice, Nebušice, Divokou Šárku s cílem opět v Dejvicích.

Závod je určen pro všechny věkové kategorie, širokou veřejnost, aktivnější cyklisty a také týmy. Jet se může na horských či trekingových kolech.

Doprovodné akce

Celý den bude zpříjemňovat živá hudba, tombola a zábavný program pro děti a celou rodinu.

Své umění v exhibici předvede i trojnásobný mistr světa v biketrialu Petr Kraus. Ukáže, jak se na speciálním kole zdolávají různé překážky, aniž by se jakoukoli částí svého těla dotkl země. Po zbytek dne se pak bude věnovat malým bikerům ve své cykloškole, pilovat se bude samozřejmě zručnost na připravené překážkové dráze.

Přijďte si užít příjemnou sportovní atmosféru ať už jako závodník nebo divák.