Fan Tour je akce zdarma přístupná veřejnosti jako doplněk k utkáním 2019 NHL Global Series™ a 2019 NHL Global Series Challenge™. Projekt odstartoval 25. srpna v Německu, kde měl celkem čtyři zastávky, dále jednu ve Švýcarsku a u nás dosud navštívil čtyři města. V Praze to bude u příležitosti zápasu týmů Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks v základní části NHL, který se hraje 4. října v O2 areně.

„Jde o to posílit povědomí o hokeji a o naší lize," říká viceprezident NHL pro mezinárodní záležitosti Mark Black, který Fan Tour šéfuje. „Samozřejmě v každé destinaci je to jinak. Třeba v Německu chodili lidi, kteří nikdy nedrželi v ruce hokejku. Víme, že Česká republika je hokejová země. Lidé tu o hokeji vědí, je tady hodně hráčů a obrovské množství fanoušků, takže to není o tom představit jim tenhle sport.“

Fan Tour je interaktivním hokejovým muzeem převáženým ve dvou obřích kontejnerech. Ty se skládají z dotykových obrazovek s informacemi a šoty o hráčích, obsahují konzole s hrou EA SPORTS™ NHL® 20 a zařízení pro tvorbu personalizovaných hokejových kartiček Upper Deck.

Další kontejner je uvnitř replikou míst v kabině NHL s možností vyzkoušet si hokejovou výstroj svých oblíbených hráčů. Fanouškům bude k dispozici i stánek, kde si mohou nechat změřit tvrdost střely a porovnat ji s hvězdami NHL. Podobně mohou otestovat svou střeleckou přesnost či umění kličkovat s hokejkou. A pro nejmenší fanoušky bude připraven Kids Corner, kde si mohou zahrát hokejbal či vybarvovat hokejové omalovánky.

K vidění budou také artefakty evropských hvězd, které jsou členy Hokejové síně slávy, zapůjčené přímo z Hockey Hall of Fame v Torontu. Návštěvníci se budou moci těšit i na setkání s některými bývalými či současnými hráči NHL.