Začátek trasy: stanice metra Roztyly, parkování možné u obytných domů na druhé straně magistrály (pod magistrálou je podchod)
Konec trasy: stanice metra Roztyly
Vzdálenost: 7,3 km
Doba trvání pri rychlosti:  
3 km/h 2h 26min
4 km/h 1h 50min
5 km/h 1h 28min
Povrch trasy: asfalt, nezpevněná cesta - stěrk, kamínky, hlína
Popis trasy: Začátek (a zároveň i konec) trasy je na stanici metra C Roztyly (nad schody se dát východem vpravo). Naplánovaná trasa kombinuje 3 turistické značky (žlutá, zelená, modrá). V prvním úseku se terén mírně svažuje až k jezírku U labutě a převládá asfaltový terén, který se postupně mění v nezpevněnou štěrkovokamenitou cestu. Dále pokračuje trasa proti proutu Kunratického potoka až k rozcestí u krále Václava IV., kde se trasa napojí na zelenou tristickou značku a pokračuje kolem malého zookoutku do mírného kopce po asfaltovém povrchu až k rozcestníku U Kunratického lesa, kde se napojí na modré turistické značení, které nás dovede kolem Velkého altánu zpět ke stanici metra Roztyly.
Vhodné pro: nordic walking, běh, chůzi, kočárky, seniory
Zajímavosti na trase:     Sekvojovice obrovské v Michelském lese
  Jilm vaz v Michelském lese
Studánka "Krychle"
Zoo koutek Kunratický les
Studánka Václavka
Hřiště:      Dětské hřiště v Michelském lese
  Dětské hřiště Kunratický les (U krále Václava IV.)
Dětské hřiště Kunratický les (U Kunratického lesa)
Sportoviště v ulici Na Ovčíně
Dětské hřiště Na Ovčíně + fotbalové hřiště
Dětské hřiště u hotelu Globus
Restaurace:    Grill Restaurant Za větrem
  Restaurace Na Tý louce zelený
Restaurace U Krále Václava IV.
Restaurace Globus
Obtížnost (1-10): 3
Data z Garminu: Muž, 90 kg, 36 let
Čas: 1 hod 6 min
Průměrná rychlost: 6,7 km/h
Průměrné tempo: 8:58/km
Spálené Kcal: 604
Průměrná TF: 117/min
Maximální TF: 138/min
Stoupání: 92 m
Klesání: 92 m
Nutriční komentář: Na tuto trasu není nutno větších svačin, pokud jste diabetik je vhodné mít s sebou kus ovoce – jablko, banán, mandarinka, či kousek pečiva. Nezapomeňte také na antihypoglykemické potraviny – ovocné pitíčko, hroznový cukr, ovocná müsli tyčinka,..
Pitný režim dodržujeme průběžně během aktivity nejlépe pomocí hypotonického nápoje (pitná voda, voda se šťávou, neperlivá slabě mineralizovaná minerální voda - Dobrá voda, Magnézia,..)
Komentář lékaře: Procházka, která je již poněkdu delší, přeci jenom mírně zvlněná je spíše pro pokročilé sportovce. Pohyb v lesním prostředí resp. zvyšuje riziko kousnutí klíštětem. V případě, že se vám objeví červený vlek v oblasti klíštěte, navštivte raději svého lékařed dříve. Vždy se bedlivě prohlédněte a raději noste dlouhé kalhoty. Nezapoměňte na pohodlnou obuv s pevnou podrážkou kvůli nerovnostem a ostrým větvičkám, které zvláště pro diabetiky může být rizikový.
Odkaz mapy.cz https://mapy.cz/s/W1B6
Odkaz garminconnect.com https://connect.garmin.com/modern/activity/1162175414