Letošní Prague Games samozřejmě nebudou stejné jako obvykle, neboť svět ještě bitvu s koronavirem nevyhrál. Nicméně i přes ztížené podmínky bude mít turnaj mezinárodní charakter: vedle 204 českých týmů totiž dorazí také sedm mužstev ze sousedního Slovenska. Blízko bylo i zapojení dalších zemí – například již tradičně početná delegace ze Švýcarska zvažovala příjezd do poslední chvíle, ale nakonec musela s notnou dávkou lítostí účast odvolat. Kromě Švýcarů měly původně dorazit týmy z Norska, Švédska, Finska, Lotyšska, Polska, Německa, Číny, Ukrajiny a USA. Situace ve světě příjezdu zabránila, ale florbalisté ze zahraniční vesměs vzkazují: příští rok to vyjde!

Turnaj bude mít náboj i proto, že vlastně půjde o neoficiální šampionát československých družstev a konkurence bude velká. Například do prestižní kategorie B18 – kde se leckdy objeví florbalisté, kteří zakusili mužskou superligu – se přihlásilo 32 týmů (jde o nejpočetnější kategorii). Vyrovnané mače a pěkný florbal budou jistě k vidění též v dalších věkových skupinách. Celkem jsou vypsány čtyři dívčí (G12, 14, 16, 18) a sedm chlapeckých (B12, 13, 14, 15, 16, 17, 18) kategorií.

Novinkou je kategorie U10 pro ty úplně nejmenší florbalistky a florbalisty. Jedná se o smíšenou skupinu, v týmech se mohou objevit holky i kluci. A protože u takto malých sportovců jde zejména o radost ze hry, nebude v U10 vyhlášen žádný vítěz a medaile obdrží všichni zúčastnění hráči!

Další posun oproti minulým ročníkům se týká hal: tentokrát se bude hrát i ve zbrusu nové hale v Řepích – Prague Games budou vůbec první akcí, která se tam bude konat. V hale se uskuteční finále B. Zápasy se budou hrát na dalších dvanácti pražských hřištích.

Více na: https://www.praguegames.cz/