„Tento malý vánoční dárek umožní sportovním nadšencům využít od 25. do 31. prosince všemožná sportoviště v Praze zdarma. Je to ideální příležitost, jak si vyzkoušet nějaký nový sport, udělat něco pro své zdraví či shodit přebytečná kila z vánočního cukroví,” říká radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Závěr roku si obyvatelé hlavního města budou opět moci naplno užít i se sportem, při kterém se pobaví a zároveň budou mít dobrý pocit z aktivního pohybu. Navíc se nabízí skvělá příležitost, vyzkoušet si bezplatně různé sporty a třeba některý z nich začít dělat pravidelně.

Týden sportu zdarma je projekt, který se koná ve spolupráci s vybranými provozovateli sportovních zařízení působících na území hlavního města Prahy. Ti v posledním prosincovém týdnu nabídnou Pražanům volné vstupy. Pražané tak mohou na jednotlivá sportoviště vyrazit od soboty 25. prosince až do pátku 31. prosince 2021.

V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či online rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otevírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Kompletní seznam zúčastněných sportovišť a důležité informace k otevírací době zájemci najdou na webových stránkách prahasportovni.eu. Celý seznam je pravidelně aktualizován.

Není pochyb o tom, že Praha je sportovním městem. Důkazem toho jsou i návštěvnosti této akce z minulých let, kdy si na sportoviště v rámci Týdne sportu zdarma přišly zasportovat desítky tisíc lidí. Mezi nejoblíbenější aktivity se dlouhodobě řadí plavání, bruslení, lezení, spinning, squash, softball, florbal či tenis. I přes nepříznivou epidemickou situaci bude jistě i letos o akci veliký zájem. Proto je potřeba si udělat včas rezervaci.