Sport 21. století, tak se označuje trochu ještě neznámý padel. Jde o unikátní kombinaci squashe, tenisu a ricochetu, která je obohacena o nové originální prvky.

Tento raketový sport vznikl v Jižní Americe a začíná se pomalu šířit do celé Evropy, včetně České republiky. V důsledku je vlastně padel vzrušující, zábavný, relativně lehký, společenský, prestižní a na podívanou zajímavý sport.

Jak se hraje padel?

Hraje se ve variantě čtyřhry na kurtu o rozměrech 20 x 10 metrů, což je pro představu přibližně jen třetina rozlohy tenisového kurtu. Hřiště je ohraničeno skleněnými a drátěnými stěnami, které lze využívat v rámci pravidel k odrazu míče, což připomíná squash.

Kurt je však ve středu rozdělený pomocí sítě jako v tenise a jeho povrch je tvořený umělou trávou. Míčky pro hru jsou podobné jako při tenisu, bodování je také identické s tenisovým, ale podávat se musí zespodu. Počítání je rovněž tenisové.

Zato rakety se hodně liší. Jsou kratší, bez výpletu, s perforovanými otvory.

Padel Experience By MADISON

Důkazem jeho vzrůstající popularity je mezinárodní amatérský turnaj, který se hraje na 4 kontinentech a ve 31 zemích jako je třeba Japonsko, Senegal, Brazílie, Francie, Chile, Itálie. A ve dnech 16. – 18. srpna se poprvé uskuteční v našem hlavním městě - v Tenisovém klubu Písečná v Praze 8.

Mimochodem, právě v tomto klubu jsou veřejně přístupné padelové kurty. Takže si zde tento mladý a velmi zajímavý sport můžete také vyzkoušet.