Radotín se rozkládá na levém břehu Berounky, na jihozápadě hlavního města Prahy. Je obklopen nádhernou přírodou. Mezi zalesněnými kopci Velký a Malý háj na západě a severu protéká Radotínský potok a na jihovýchodě Berounka.

V současné době je tato část Prahy také významným sportovním centrem oblasti jihozápadu našeho hlavního města a Dolního Poberouní. Pořádají se tu různé akce a jednou z nich je tentokrát silniční běh, který pořádá SC Radotín atletika.

Silniční běh

Běhání je v dnešní době velmi oblíbenou a vyhledávanou aktivitou. Zapojují se do něj všechny věkové kategorie, a tak běžecké závody lákají spoustu zájemců.

Běh po silnici má sice svá úskalí, ale pokud máte vhodnou obuv, můžete si ho parádně užít. Vzhledem k rovnému terénu se můžete v klidu soustředit na svůj dech, tempo a na to, jak se vaše tělo cítí.

Trasa závodu

Vzdálenost silničního běhu Radotínem bude pro všechny kategorie stejná - 4,1 km. Trasa povede v okruhu kolem vlakového koridoru, přes Rymáň, podél břehu Berounky a přes náměstí sv. Petra a Pavla. Tak co, přidáte se?