Cílem ČEZ RunTour je takzvaně „zvednout z gauče“ tisíce lidí v celé České republice. Ukázat jim radost z běhu, podpořit u nich aktivní životní styl. Závody se zaměřují hlavně na hobby běžce, začátečníky a rodiny s dětmi. Právě pro ně jsou připraveny trasy dlouhé 3; 5 a 10 kilometrů, pro děti běhy s Rákosníčkem na 500 a 1 000 metrů. To bude platit i v roce 2022.

Změnou ale bude v nové sezóně startovné. V závodě na 3 kilometry to bude méně – po celou dobu se na něj mohou běžci hlásit za cenu 300 Kč. Lehce se sníží i cena za startovné na 5 a 10 kilometrů, nejvyšší cenová hladina bude 650 Kč. „Cenové hladiny budou u závodu na 5 a 10 kilometrů pouze tři a budou odstupňované podle počtu přihlášených běžců. V praxi to znamená, že mnohem víc běžců bude mít možnost koupit si na začátku startovné již za 450 korun,“ vysvětluje ředitelka ČEZ RunTour Nikola Gunišová.

Novinkou je také balíček pro dva běžce. Pokud bude běžec dělat registraci a někoho do ní přidá, bude mít každý slevu 50 Kč na startovném. Rádi bychom tak podpořili běhání s přáteli, partnery nebo rodinnými příslušníky. Zkrátka, vezměte někoho sebou a budete to mít levnější,“ dodává Nikola Gunišová.

I v roce 2022 půjde část ze startovného na charitativní účely. Z každého startovného za dospělého poputuje 50 Kč na konto vybrané charitativní organizace. V roce 2022 jí bude Nadace Leontinka, která podporuje zrakově nevidomé děti a mladé lidi. Během 10 let existence ČEZ RunTour se podařilo vybrat již více než 10 milionů korun. Ke každému závodu je vypsaná speciální výzva, která pomůže organizaci v daném kraji. Běžci tak svým pohybem pomohou přispět ještě více na dobrou věc!