Soutěž je pořádána pro členy oddílů v rámci České asociace Sport pro všechny (ČASPV). Závodit budou čtyřčlenná družstva žactva a dorostu, která mohou být tvořena členy jedné nebo různých TJ/SK. Závod bude zahájen slavnostním nástupem v sobotu v 10:00 hodin, zakončení je plánováno v neděli odpoledne.

Do loňského roku se republiková soutěž ve sportovní gymnastice opakovaně konala na jihu Čech, ve Sportcentru ČASPV v Doubí u Třeboně. „Místní víceúčelová sportovní hala nám sice vždy poskytla dostatečné zázemí pro tuto akci, avšak její parametry nejsou úplně vyhovující pro gymnastické účely. Mým přáním bylo, aby účastníci zažili závod v moderním gymnastickém prostředí. A jelikož velmi dobře znám prostory haly SK Hradčany, volba byla jasná“, komentuje rozhodnutí vedoucí Komise VG ČASPV Gabriela Machová. „Praha je navíc velmi dobře dostupná všemi dopravními prostředky, a tak věřím, že i na letošní soutěž se sjedou oddíly ze všech koutů republiky a budeme zde moci uvítat reprezentanty všech krajských složek asociace Sportu pro všechny,“ dodává.

Česká asociace Sport pro všechny – nezisková organizace se svým mottem „Pohyb je život a život je pohyb“ si klade za cíl zpřístupnění tělesné výchovy a sportu široké veřejnosti - od batolat až po seniory. I když se hlásí k odkazu dr. Miroslava Tyrše i jeho následovníků, sleduje současné trendy a přináší nové informace prostřednictvím vzdělávacích akcí a praktických workshopů.