Basketbal 3x3 patří mezi nejmladší sportovní disciplíny. Atraktivní hra tří proti třem na jeden koš plná osobních soubojů a bitvy o každý důležitý bod si po celém světě získala velké množství fanoušků.

Nejprestižnější světovou sérií v basketbalu 3x3 je World Tour, které se účastní nejlepší hráči z celé planety. Součástí seriálu turnajů je tradičně event v Praze. Hrát na 3x3 Prague Masters nemůže jen tak někdo. U Rudolfina se sejde opravdová smetánka, která si musela účast zasloužit vítězstvím na jednom z vybraných kvalifikačních turnajů.

V pátek začíná program v 11.00 hodin, do bojů zasáhnou i české hráčky – ve 14.00 hodin se utkají s Ulánbátarskými Amazonkami a před 16. hodinou s Portugalkami. Vítězný tým bude znám v sobotu po odpoledním finálovém zápasu. Podrobnosti zde

I v mužské části pražské Tour, která odstartuje v sobotu v 10.00 hodin, se objeví český tým. Podle rozpisu se po 18. hodině postaví srbským hráčům, další zápas sehraje ve 20.00 hodin. V neděli je na programu play-off, individuální contesty včetně Slam Dunku a zápasy o medaile. Více zde.

Po celou dobu je připraven bohatý doprovodný program a vstupné do hlediště je zdarma.