Kromě dramatických soubojů elegantních a ušlechtilých koní na travnaté dráze zažijete na závodišti v Chuchli také estetickou podívanou a neopakovatelné vzrušující zážitky.

Jedna z příležitostí bude začátkem srpna na republikovém šampionátu dětí a juniorů v parkuru, kdy jezdci budou muset zdolat trasu s překážkami v co nejkratším čase a provést co nejmenší počet chyb. Určitě to bude zajímavá podívaná.

Kdy a jak začít?

Žadoní vaše dítě, že chce také jezdit na koni a zdolávat nejrůznější překážky? Možná se to může zdát na první pohled složité, ale začátky jsou docela snadné. S parkurem se dá začít kdykoliv, ale podle odborníků je to ideální mezi 8. až 10. rokem věku.

A i když patříte k těm, kterých se doposud jízda na koni netýkala, nemusíte se bát. Stačí si najít ve svém okolí jezdeckou školu nebo oddíl a svěřit potomka do péče trenéra. Tréninky jsou většinou dvakrát až třikrát týdně, a kromě ježdění mají ratolesti i další povinnosti. Mezi ně patří samozřejmě hlavně péče o koně.

Základní předpoklady

Kromě nadšení by však mělo mít dítě aspoň trochu pohybového nadání, rytmus v těle a samozřejmě odhodlanost, chuť a vytrvalost. Po prvních trénincích snadno zjistíte, jestli míra nadšení klesá, nebo stoupá a také zda má k tomuto sportu předpoklady.

Ze základního vybavení pro začátek bude stačit jezdecká přilba s tříbodovým úchytem, povinná ochranná vesta, jezdecké boty a rukavice. Musíte ale počítat s tím, že časem se náročnost na jezdecké potřeby samozřejmě bude zvyšovat.

Pohodová atmosféra

Váháte-li, přijďte se podívat 6. – 9. srpna do Chuchle, jak dětský parkur vypadá. Kromě zážitků ze závodů zažijete i příjemnou rodinnou atmosféru, nadstandardní program pro nejmenší návštěvníky a samozřejmě pestrý výběr kvalitního občerstvení.