Speciální kolo a speciální dráha neboli ovál zvaný velodrom, který má přesně dané parametry – to je dráhová cyklistika. Má mnoho disciplín - individuálních i týmových. Jezdí se jak krátké sprinty, tak vytrvalostní závody.

Všechny věkové kategorie

A na velodromu v Motole se třetí listopadový víkend pojede český šampionát. Hlavní večerní program odstartuje v sobotu 16. listopadu kvalifikací sprinterů. Představí se zde dva evropští šampioni Pavel Kelemen a Tomáš Bábek.

Pokračovat se bude atraktivními vylučovacími závody všech věkových kategoriích od nejmladších žáků po elitní kategorii žen. Na programu bude také souboj o republikový titul ve stíhačce družstev na 4 km. A vrcholem se stane mistrovský závod mužů v bodovačce na 40 km.

V neděli se bude pokračovat mistrovským závodem mužů v individuální stíhačce na 4 km, vylučovačkou, následovat bude Škoda český pohár v kategoriích mládeže a žen.

Bohatá tombola

Na závodech bude rovněž pro diváky připravena pestrá a bohatá tombola. Cenu do ní například věnoval Český svaz cyklistiky. Na výherce pak čeká týdenní zápůjčka doprovodného vozu Škoda Superb české silniční reprezentace.