Kromě závodní podívané bude víkend sportovně nabitý i pro všechny příznivce paddleboardů - pro začátečníky, i zkušenější. Každý bude mít příležitost si paddleboardy půjčit a otestovat.

Jak se zrodil paddleboarding?

Paddleboarding neboli oficiálně Stand Up Paddling (pádlování na prkně vstoje) už dávno není jen sport přímořských rezortů. Zrodil se v šedesátých letech na plážích Havaje a velmi rychle se rozšířil do celého světa.

Pomocí dlouhého pádla se můžete pohybovat na plováku různým směrem. Dá se na něm stát, sedět nebo dokonce cvičit jóga. Zvládají to malé děti stejně jako dospělí. Tento sport nevyžaduje nic zvláštního, jen trochu trpělivosti při nácviku stání a prvních pokusů o pádlování.

Jízda na plováku je opravdu tak jednoduchá, že kdokoli, kdo se na něj postaví, se dokáže již po několika minutách hladce projíždět na hladině.

Doprovodný program

Během celého víkendu bude probíhat také doprovodný program pro rodiny s dětmi, a to jak na vodě, tak na souši. V pátek například uvidíte spanilou jízdu při západu slunce s výhledem na Karlův most, Pražský hrad a Národní divadlo.

V sobotu je zase připraven pro děti workshop paddleboardingu a projížďka na paddleboardu dokonce zdarma. Ženy si přijdou také na své, k dispozici bude fitness workshop na paddleboardu a dojde i na testování nejrůznějších značek prken.

Harmonogram akce najdete zde