Na konci května se pro návštěvníky otevřel Biotop Radotín. Kromě koupání, kultury a skvělého jídla nabízí také sportovní vyžití. Na poněkud opožděný začátek sezony je připraven pro mladší sportovce závod v triatlonu, který se zde stal již tradicí.

Triatlon

Triatlon je tak trochu zajíček mezi sporty, ale zato patří mezi ty s nejdynamičtějším rozvojem. Jeho historie sahá do Francie dvacátých let dvacátého století, kdy se v rámci soutěže „Les Trois Sports“ jelo 12 kilometrů na kole, pak účastníci běželi 3 kilometry a nakonec se plavecky překonával kanál Marne. Následovaly podobné víceboje, které běh, cyklistiku či plavání spojovaly s dalšími disciplínami jako je veslování nebo kanoistika.

Tento individuální multisport umožňuje fyzické vypětí až na hranu možností, ale na konci každého čeká opojný pocit vítězství, byť sama se sebou. A tak není divu, že má stále více příznivců.

Biotop Radotín

Biotop Radotín je pro takový bláznivý sport, v němž je nutné absolvovat ve stanoveném pořadí v těsném sledu plavání, jízdu na kole a běh, ideálním místem. Voda příjemného přírodního areálu na břehu Berounky nečpí chlorem, protože se čistí přes rostliny, a k tomu je tato část Prahy obklopena krásnou přírodou.

Na koupališti biotopu navíc najdete velké brouzdaliště a neplaveckou zónu. Pár kroků od břehu můžete využít skvělé občerstvení, půjčovnu sportovních potřeb a mnoho dalšího. Dětem slouží na souši několik atrakcí, například kolotoč, houpačky nebo hopsadla.

Pořadatelé každou sezónu mají připravené různé akce, můžete si zajít třeba na promítání filmu, zatančit si swing nebo si jen tak posedět a relaxovat.