Málokdo dnes pochybuje, že fotbal představuje nejoblíbenější sport na světě. Profesionální fotbalisté jsou slavné opěvované hvězdy, trenéři milované nebo nenáviděné celebrity a ze stadionů jsou svatostánky reklam a čirých emocí.

Jeho popularita vzrůstá s každou velkou akcí, jako je Mistrovství světa nebo Evropy. Při těchto událostech se stávají národy silnější a lidé jsou si bližší a drží více při sobě než kdy jindy.

SK Třeboradice

Pokud máte o tento oblíbený sport zájem a chcete k němu vést své děti, můžete se nezávazně přijít podívat na tréninky nebo si rovnou zahrát. Nábory jsou určené pro děti, chlapce i dívky narozené v letech 2015 –2005.

Historie fotbalu

Historie je trochu obsáhlejší, než se zdá. Hra podobná fotbalu se objevila již ve starověku. Nejstarší záznamy jsou dochovány z Číny ve 2. století př. n. l. Hra se nazývala cchu-ťü. Za jednu z předchůdců tohoto oblíbeného sportu se považuje také hra harpastum, která se hrála v Římském impériu.

Vznik dnešního fotbalu se připisuje Anglii v 16. století. Začátky souvisely se snahou tehdejších soukromých škol přinutit své žáky ke sportování.

Proč je tak oblíbený?

Fotbal má poměrně jednoduchá pravidla. Je velmi snadné a málo nákladné s ním začít, v podstatě si stačí pořídit pouze míč.

Hraje se ve všech koutech světa, ať už v chudých či bohatých oblastech. Na profesionální úrovni se jím dá velmi dobře uživit. Však fotbalisté patří k nejlépe placeným sportovcům na světě.

Výhody hraní

Jako každý sport navíc prospívá zdraví, je to aerobní typ cvičení. Pravidelný trénink slouží jako prevence vzniku vysokého tlaku, infarktu myokardu a dalších srdečních a cévních chorob.

Pravidelnost také působí pozitivně na duševní zdraví. Uvolňují se endorfiny a další podobné takzvané hormony štěstí.

Navíc je hrou kolektivní, jeho praktikování se tak pozitivně projevuje v sociální oblasti. Poznáváte nové lidi a získáváte nové přátele.