Zdeněk Svěrák, Bára Poláková, Michal Horáček, David Svoboda, Šárka Kašpárková a také samotní klienti Centra Paraple zvou na charitativní Virtuální běh i jízdu pro Paraple. Zúčastnit se může každý, kdekoliv a kdykoliv od 1. do 29. května.

Disciplínu si vyberete sami, podle toho, co vás těší a baví. Nejen ve dne, může to být klidně i v noci, může to být v dešti, může to být ve slunci, může to být s dítětem, procházka se psem, procházka s kočárkem, může to být třeba i běh. A nejlépe, když ten pohyb, ať už je jakýkoliv, vykonáte v tričku Centra Paraple, abyste svět upozornili na to, že jsou tady lidi, kteří se nemůžou hýbat tak jako ti zdravější a potřebují pomoc,“ vzkazuje Michal Horáček, který patří k zakladatelům této dobročinné akce.

A jak to funguje? Naprosto bezpečně a jednoduše. Zaregistrujte se, vyberte si svou kategorii, nastavte osobní cíl, výši příspěvku nebo objednejte speciální funkční triko Alpine Pro, kterým podpoříte Paraple v plné výši – cena startovného je 199 Kč a hodnota trika 400 Kč, tj. celkem 599 Kč. A pak už se s vervou pusťte do zdolávání kilometrů – chůzí, během či jízdou. Svůj výkon trasujte s oblíbenou aplikací a zvládnutou vzdálenost nasdílejte. Vybraná částka bude použita k finančnímu zajištění činnosti Centra Paraple, které poskytuje sociální rehabilitační pobyty klientům s náhlým poškozením míchy.  

Nejpilnější "sběrači kilometrů" budou obdarováni atraktivními cenami od sponzorů Centra Paraple. Jsou mezi nimi například batohy YOSHI z Olympijské kolekce od značky Alpine Pro, dřevěné korbele a prohlídky pivovaru Pilsner Urquell či zapůjčení automobilu Škoda ENYAQ iV. Ze všech přihlášených dětských soutěžících bude vylosován jeden výherce koloběžky, který daroval Svět koloběžek a pro plnoleté sportovce bude losování o let horkovzdušným balónem. Vítězný tým se zase může těšit na dva velké sudy plzeňského piva.

K události se můžete přidat také na Facebooku. Více informací naleznete na stránkách www.behproparaple.cz.