O víkendu 18. a 19. září se budou konat již 108. Primátorky. Na nejnapínavější finálové jízdy se diváci i závodníci mohou těšit o nedělním pravém poledni. V pátek 17. září se jako předehra velkých závodů uskuteční souboj nejlepších vysokoškolských posádek, Univerzitní osmy. Zároveň bude po celý víkend na náplavce pro diváky připravený bohatý doprovodný program.

108. UNIQA Primátorky následují dlouhou tradici a i letos proběhnou pod záštitou primátora hl. m. Prahy MUDr. Zdeňka Hřiba. Letošní ročník legendárního závodu na Vltavě však zároveň přinese i některé novinky. Poprvé plánovaně na společné lodi neuvidíme mužskou posádku Dukly a ženskou posádku resortního sportovního centra Slávie. Tím hlavní závod jednoznačně nabyde na dramatičnosti, protože dopředu nebude žádný jasný favorit.

Další novinkou letošních závodů je jejich titulární partner – UNIQA pojišťovna, i díky které může akce držet svůj vysoký sportovně-kulturní standard.

Zveme tímto všechny příznivce veslování a tradic na náplavku Rašínova nábřeží o víkendu 18. a 19. září. Můžete se těšit na jedinečnou atmosféru nejtradičnějšího veslařského závodu, která propojuje historii a současnou špičku českého veslování.

Vstup je zdarma a kromě závodního dění na Vltavě vás čeká pestrý a zábavný doprovodný program.