Automobilové rallye jsou jednou z nejpopulárnějších a divácky nejnavštěvovanějších disciplín motoristického sportu. Jsou specifické tím, že se nejezdí vcelku od startu až do cíle. Závodní trať je rozdělena do více úseků. A tento pražský závod je ještě navíc ukončením sezóny.

Jubilejní ročník přinese změny

V letošním roce dojde navíc na příjemné změny, hlavně co se týká divácké atraktivnosti. Závodníci se totiž vrátí na osvědčené rychlostní zkoušky neboli erzety, které se jedou na uzavřené trati a na čas.

„V minulých letech jsme se dočkali kritiky od skalních fanoušků, kteří toužili po klasických rychlostních zkouškách. Snad je tedy letošní podoba našeho podniku potěší," sdělil ředitel závodu Petr Mihule a dodal: „Nechceme se ale vzdát ani druhého aspektu, pro který si náš podnik získal oblibu. Tímto je samozřejmě show, a té si všichni budou moci užít dostatek při obou strahovských okruhových testech, při kterých každá posádka absolvuje vždy tři kola. Na závěr pak bude připraven ještě i krátký epilog, a ten by už vyloženě měl spočívat v radosti z krásných smyků. Zábavy tedy bude jistě spousta.“

Návrat na známá místa

Po mnoha letech se rychlá auta také vrací do Karlického údolí a k radotínské cementárně. Tam tento pražský podnik v 90. letech začínal. Právě zde se bude 7. prosince po osmé hodině startovat. Po desáté hodině se poté posádky vydají na již proslulý Strahov, kde je budou čekat rychlostní zkoušky.

Zárukou dobré zábavy bude jistě i přislíbená účast historických závodních vozů na trati.