Základem všech soutěžních koktejlů, které budou míchat barmani z dvacítky zemí, je vždy minerální voda Mattoni. Českou republiku letos reprezentuje Jan Šebek, který bude míchat svůj vítězný koktejl národního kola „Birdie“, inspirovaný jarním návratem ptactva z exotických krajin do Česka. Český zástupce dosud zvítězil dvakrát – v roce 2013 se to povedlo Achimu Šiplovi s drinkem Walu Forever Young. Loni skončil na skvělém druhém místě Jiří Boháč s drinkem IQ Mattoni.

MGD je rovněž znám tím, že určuje trendy v oboru. Ty nejlepší kreace se pak snadno dostávají na nápojové lístky barů na celém světě. MGD už totiž ve své historii prošel několika evropskými metropolemi, v Praze se soutěž koná pojedenácté a již šestým rokem je v Praze soutěž spojena s velkým festivalem. Divákům MGD se letos poprvé nabídne možnost ochutnat soutěžní koktejly namíchané přímo od barmanů, kteří budou mít bary poblíž hlavního pódia.

Barmanskou show budou tradičně doprovázet populární interpreti - Monkey Business, Mikolas Josef, Katarína Knechtová, Tomáš Klus a Bára Poláková. Celý festival zakončí ve 21.00 hudební vystoupení zpěváka Davida Kollera.

Hlavními ingrediencemi festivalového programu, který začne ve 14:30 hodin, bude skvělá hudba, nejlepší světoví barmani a výjimečné nealkoholické koktejly.