Pražský týden umění láká na poutavý program plný vernisáží, živého umění a představí to nejlepší z pražských galerií a muzeí umění. Návštěvníci budou mít možnost seznámit se s úspěšnými projekty profesionálů v umění, umělců a sběratelů z České republiky. Chybět nebudou pestré performance, komentované prohlídky a další doprovodný program.

Zahajovací večer se koná společně s Grand Openingem Národní Galerie Praha ve Veletržním paláci ve čtvrtek 21. září 2023 v 19:00 hodin. Slavnostní zahájení a celý program pro širokou veřejnost, včetně komentovaných prohlídek, doprovodných událostí a workshopů, budou přístupné zdarma. Večernímu zahájení bude předcházet celodenní program v Superstudiu v budově Veletržního paláce, kde mohou zájemci navštívit sled přednášek a diskuzí, a nahlédnout tak do zákulisí uměleckého provozu.

Nové výstavy představí například Národní galerie Praha, Fotograf Festival, SUMO Prague, aukční výstava vyvrcholí v Galerii Kodl a novou autorskou výstavu věnovanou koláži uvede Galerie Smečky.

Kromě tradičních událostí v různých kulturních prostorách se návštěvníci mohou těšit i na šest zbrusu nových uměleckých realizací, které budou odhaleny ve veřejném prostoru, literární performance, nebo promítání uměleckých filmů.

Pro více informací navštivte internetové stránky.