Přehlídka Schola Pragensis je určena zejména žákům osmých a devátých tříd základních škol, jejich rodičům a ostatním zájemcům o studium na středních školách. Prostřednictvím výstavních expozic se zájemci mohou seznámit s nabídkou pražských středních škol všech typů (gymnázia, střední odborné školy, obchodní akademie, hotelové školy, zdravotnické školy, konzervatoře a další) včetně škol speciálních a vyšších odborných. Součástí přehlídky jsou doprovodné akce charakterizující zaměření jednotlivých škol a úspěchy žáků v odborných soutěžích.

„V rámci projektu Řemeslo žije! a Odbornost žije!, jimiž hlavní město podporuje odborné vzdělávání, se přehlídky zúčastní také vybrané cechy a oborové organizace. Představí návštěvníkům různá řemesla, která si zájemci budou moci sami vyzkoušet,“uvedla radní Ludmila Štvánová. „Na výstavě se také uskuteční finále soutěže žáků středních odborných škol a středních odborných učilišť oboru vzdělání Instalatér, které je pořádáno Cechem instalatérů ČR,“ dodala radní.

Schola Pragensis 2014 bude pro veřejnost otevřena ve čtvrtek 20. a v pátek 21. listopadu 2014 od 9:00 do 18:00 hodin a v sobotu 22. listopadu od 9:00 do 13:00 hodin.