Do 19. ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2022 o nejlepší webové stránky měst a obcí se v hlavním městě zapojilo celkem 22 webových stránek městských částí. Mezi obcemi, respektive malými městskými částmi, letos zvítězila Praha–Kunratice před radnicemi Praha–Satalice a Praha–Lysolaje. V kategorii “město“ byly potom mezi velkými městskými částmi nejúspěšnější Praha 2 a Praha 7. Na nimi se umístila Praha 8 a Praha 12.

Vítězové byli oceněni v rámci slavnostním ceremoniálu v úterý 26. dubna 2022, který se uskutečnil v Rezidenci primátora hlavního města Prahy za účasti všech zástupců soutěžících. Diplomy a ceny finalistům předali předseda Výboru pro IT a Smart City Zastupitelstva hl. m. Prahy Jaromír Beránek, ředitelka odboru médií a marketingu Magistrátu hl. m. Prahy Jana Berková, ředitel odboru informatických činností Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Károly, Tomáš Renčín, který je předsedou spolku Český zavináč a v neposlední řadě také zástupce hlavního partnera soutěže Jan Dienstbier ze společnosti Gordic.

Do celostátního kola soutěže Zlatý erb 2022 tak postupují městské části Praha 2, Praha 7 a Praha–Kunratice. Výsledky finálového kola budou vyhlášeny na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě dne 16. května 2022 v Hradci Králové. Soutěž organizuje Český zavináč, bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách zlatyerb.cz.

Výsledky 19. ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2022 – Hlavní město Praha

Kategorie Nejlepší webové stránky obce:

  1. MČ Praha–Kunratice – https://www.praha-kunratice.cz
  2. MČ Praha–Satalice – https://www.satalice.cz
  3. MČ Praha–Lysolaje – https://www.praha-lysolaje.cz

Kategorie Nejlepší webové stránky města:

  1. MČ Praha 2 – http://www.praha2.cz  a MČ Praha 7 https://www.praha7.cz
  2. MČ Praha 8 – https://www.praha8.cz
  3. MČ Praha 12 – https://www.praha12.cz

Ceny poroty “Skokan roku“:

Celkové výsledky soutěže jsou zveřejněny zde.