Pokud máte chuť strávit vlahý večer na konci léta venku na pěkném představení, třeba i se sklenkou vína, zakupte si vstupenku na: Clam-Gallasův palác (muzeumprahy.cz) anebo v pokladně Clam-Gallasova paláce (čtvrtek až neděle 10:00 18:00 hodin). Návštěvu divadla lze spojit i s komentovanou prohlídkou tohoto nedávno zrekonstruovaného barokního skvostu.

Divadlo se v paláci hrálo již v minulosti. Rolí se ujímaly přední pražské šlechtické rodiny, výtěžek Clam-Gallasové darovali na dobročinné účely. A právě proto se divadelní představení do paláce opět vrací.

Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten vznikl v Kuksu v komunikaci s barokním odkazem. Svůj styl pojmenovali #nové baroko. Je to fúze starého s novým. Kontrasty vs. protiklady. Divadlo samo sebe charakterizuje jako grandiózní, energické, inteligentní, smyslně svůdné, laskavé, empatické, rytmické, strhující, hravé, okázalé, fantastické. A především komediální.

Dve komedie v komedii

Dve komedie v komedii, Zdroj: www.muzeumprahy.cz

8. září 2023 od 20:30 hodin

Dvě komedie v komedii

Opus Andreini č. 1

 

Nevážné divadlo na divadle o závažných věcech 

G. B. Andreini / Geisslers Hofcomoedianten

Mecenáš Rovenio nechal pro svou dceru Lidii postavit divadlo. Do konkurzu o prostor se přihlásily dvě herecké trupy, které spolu mají soupeřit v hraní komedií. Soutěž dvou společností je ale zároveň záminkou pro to, aby se začaly rozmotávat nitky propletených osudů…

 

Pudl a pudr

Pudl a Pudr, Zdroj: www.muzeumprahy.cz

9. září 2023 od 20:30 hodin

Pudl a pudr aneb Fantastické počátky barokního divadla v Čechách

(the opera-disco musical)

 

Helena Koblischková / David Hlaváč a kol.

Jeden je básník, druhý skladatel. Poznali okázalost karnevalů, slávu komedie i lesk italské opery. Divadlo mají v srdci i pod kůží a k tomu podědili geniální talent. Ale co s ním v Praze sedmnáctého století? Příběh bratrů, kteří potřebovali splatit otcův dluh, a proto (ne)ovlivnili dějiny českého barokního divadla. Divadlo roztančené v rytmu disco-opery.