Premiéra: Marné lásky snaha

V Inscenaci Marná lásky snaha, komedii intelektu a lásky, na jejímž počátku stojí čtyřnásobná přísaha askeze, se v režii Filipa Nuckollse představí charismatický Filip Březina jako král navarský. Roli francouzské princezny, která přiměje krále zpochybnit svá rozhodnutí, si zahraje Anna Fialová. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Petra Čtvrtníčka, Václava Koptu, Jiřího Vyorálka, Annu Kameníkovou, Lukáše Příkazkého, Leoše Nohu nebo Lucii Polišenskou.

Hamlet volí „nebýt”

Po osmi letech se slavnosti rozloučí s Hamletem, oblíbeným králevicem dánským, v režii Michala Vajdičky. Diváci si budou moci naposledy vychutnat herecké mistrovství Jaroslava Plesla, Hynka Čermáka, Veroniky Khek Kubařové, Veroniky Čermák Mackové či Lenky Vlasákové.

Hamlet se objeví i v neotřelé inscenaci z produkce Prague Shakespeare Company, Bremer Shakespeare Company a Oděského akademického ukrajinského divadla Vasyla Vasylka.

A co dalšího je na programu?

Samozřejmě bude to loňská premiérová hra Jak se vám líbí, dále magická Bouře, nebude chybět krutovládce Macbeth, půvabná Zimní pohádka ani Veselé paničky windsorské. Na programu je 13 titulů a více než 160 představení v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě.

V Praze se hraje na dvou místech: Nejvyšší purkrabství Pražského hradu a Letní scéna HAMU na Malostranském náměstí. Slavnosti se konají za podpory hl. m. Prahy.

Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách festivalu www.shakespeare.cz, prodej vstupenek prostřednictvím webových stránek nebo v www.ticketmaster.cz.