Designér Vladimír Ambroz se uměním akce a performancemi zabýval převážně v letech 1976 – 1981. Výstava, kterou Galerie hlavního města Prahy pořádá v Domě fotografie, představuje jeho málo známou činnost na poli performance, intervencí do veřejného prostoru a projevů blízkých inscenované fotografii.

Překračování hranic

Workshop se inspiruje akcemi Vladimíra Ambroze, východisky pro ně se stanou kritika médií a jejich manipulace s lidmi, identita versus anonymita, svoboda a její limity (psychické i fyzické), překračování hranic a bariér, omezenost versus volnost, porušování konvencí, komunikace, relativnost času.

Workshop vychází z konkrétních realizovaných i nerealizovaných akcí (na úrovni konceptů), kterými se inspiruje pro práci s novinami, časopisy, plakáty, dále k využití masek, balonků, průhledných fólií, či papírových vlaštovek.

Akce je otevřena iniciativě účastníků

V galerii bude například bílou papírovou páskou vymezen prostor, který má evokovat silniční značení a se kterým budou účastníci fyzicky komunikovat. Participanti také mohou navrhnout koncept vlastní akce, případně jí i zrealizovat. Vše se bude, stejně jako u Ambroze, fotograficky dokumentovat.