Festival zahájí 3. listopadu skladatel a klavírista Aaron Parks. Po sérii přesunutých koncertů představí svůj projekt Little Big. Aaron Parks se začal prosazovat na přelomu tisíciletí. Nejprve na sebe upozornil především jako sideman Terence Blancharda. Skutečného úspěchu dosáhl díky svému pátému albu Invisible Cinema, vydanému u prestižní společnosti Blue Note.

V pátek 4. listopadu se můžete těšit na vystoupení české jazzové zpěvačky a skladatelky Marty Kloučkové, která si svým silným ženským hlasem jako sólistka a členka vokální skupiny Skety podmanila srdce mnoha posluchačů v České republice i jinde v Evropě. Na Jazz On5 pokřtí své nejnovější album Stopa Snu. Kmotrou alba bude legenda vokálního jazzu Jana Koubková.

Těšit se můžete i na art-bluesové trio The Bladderstones, které letos oslaví desáté narozeniny a v Jazz Docku vystoupí rámci svého podzimním turné.

Další zástupkyní něžného pohlaví bude Anna Kolchina. Její hlas je sametový, elegantní, zranitelný i svůdný. Původem z Ruska se po koncertování a nahrávání po celém světě nakonec usadila v New Yorku, kde již léta žije a působí na místní jazzové scéně (klub Bridland atd.).

Energický funk a soul s prvky brass music a jazzu přiveze do Prahy renomovaná brooklynská kapela Huntertones. Má za sebou již několik turné po celém světe a svojí originální hudbou si získává stále více zejména mladých fanoušků. Používají postupy neworleánských groovů nesených suzafonem, ostré funkové kytarové rify a skvěle zaranžované dechové sazby.

Bubeníka Daniela Šoltise není nutné představovat nikomu, koho alespoň trochu zajímá jazzem ovlivněná hudební scéna. Dano je ceněný pro svoji všestrannost a citlivost, se kterou k bicím přistupuje. Na jeho workshopu, který proběhne v rámci festivalu Jazz On5, Vás inspiruje především to, jak se tyto bubenické ctnosti dají rozvíjet.

Jak bývá pravidlem, jeden z večerů festivalu Jazz On5 bude věnován českému jazzu. Na Czech Jazz Evening vystoupí pět velmi zajímavých a na české scéně již etablovaných kapel - Limbo, Ondřej Štveráček Quartet, Jana Koubková Quartet, #B Experiment a František Kop Quartet.

V pondělí 7. listopadu ovládne pódium mistr svého oboru Joe Lovano - jeden z nejvlivnějších saxofonistů moderního jazzu, který shrnuje odkaz velkých hráčů 50. a 60. let. Můžete se těšit na repertoárový průřez Lovanovy tvorby a také na některé zbrusu nové skladby ve špičkovém podání elitní jazzové kapely.

Dalším velkým tahákem festivalu Jazz On5 bude koncert velmi známé a originální americké zpěvačky a skladatelky Gretchen Parlato. Zhruba od roku 2000 si tato oceňovaná umělkyně právem vysloužila pověst jedné z nejvynalézavějších a nejúžasnějších zpěvaček své generace.

Závěr festivalu bude zároveň jedním z jeho vrcholů. Do Jazz Docku se vrátí jedinečná a originální kapela The Bad Plus. Přijíždí po delším čase ve zcela obměněné podobě, v kvartetu se saxofonem a elektrickou kytarou. Jejich hudba se vyhýbá jakémukoliv škatulkování a hledá neustále způsoby, jak překlenout pravidla a hranice žánrů a technik.

Více informací o koncertech i vstupenkách najdete na webu jazzdock.cz.