Dle slov dramaturga Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK Martina Rudovského hudebníci návštěvníkům nabídnou neopakovatelný zážitek v expresivním a nadějeplným podání.

Houslový virtuos Ivan Ženatý pravidelně hostuje se slavnými mezinárodními tělesy, jako je BBC Symphony Orchestra London, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Berliner Symphoniker či Orchesta Nacional de Madrid. Svým mimořádně bohatým repertoárem zahrnujícím přes padesát houslových koncertů oslovuje široké publikum. Velkou pozornost vzbuzují také sólové a komorní projekty Ivana Ženatého (kompletní Bachovy sólové sonáty či Beethovenovy a Brahmsovy sonáty z posledních sezón).

Pro mimořádný talent se klavírista Igor Ardašev brzy stal předním českým umělcem oceňovaným doma i v zahraničí. Získal řadu cen na domácích a světových soutěžích, například první místo v soutěži Marie Callas v Athénách (1990) nebo stříbrnou medaili v soutěži Královny Alžběty v Bruselu (1991). Je rovněž laureátem mezinárodní klavírní soutěže Marguerite Long – Jacques Thibaud v Paříži (1995).

Před samotným koncertem se od 18:15 hodin v kostele uskuteční tradiční setkání s umělci.

Pro bližší informace, včetně možnosti nákupu vstupenek, navštivte internetové stránky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK.