Film Obchod na korze režisérů Jána Kadára a Elmara Klose, který získal v roce 1966 Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film, vypráví příběh stařičké židovky a poctivého truhláře, kterého nacisté určí za „arizátora“ jejího malého obchodu. Autorem hudby k filmu je Zdeněk Liška.

Partnery koncertu jsou Národní filmový archiv, Česká filmová a televizní akademie. Záštitu koncertu udělila primátorka Prahy Adriana Krnáčová a radní pro kulturu Jan Wolf.

Film bude promítán v exteriéru a v originálním slovenském znění s českými titulky. Představení začíná v 19.30, přítomní budu také zajímaví hosté a přeživší holocaustu.

Vstupné 550 Kč, benefiční 1 000 Kč, vstupenky lze zakoupit zde.

Nádraží Praha-Bubny

Koncertní provedení slavného filmu bude zároveň důstojnou oslavou významného kroku na cestě proměny nádraží Praha-Bubny. Místo paměti spojené s válečnými deportacemi, které se stalo součástí jednoho z největších brownfieldů v metropoli, bude totiž v brzké době předáno do dlouho očekávané přestavby. Její významnou součástí bude Památník ticha, unikátní projekt sloužící oživení historické paměti. Akce otevřené veřejnosti tu však budou dále pokračovat.

Více na https://www.bubny.org