„Akademie komorní hudby slaví příští rok deset let od svého založení a jsem moc rád, že se nám daří rozvíjet hudební nabídku jak pro stipendisty, tak pro posluchače. Tentokrát se chceme ponořit do autentické interpretace a nalézt v ní zdroje inspirace. Osobně se těším na provedení Myslivečkova violoncellového koncertu, který překvapuje svou zpěvností a technickou náročností,“ řekl Tomáš Jamník.

Tomáš Jamník, uznávaný interpret klasické i soudobé hudby je znám i jako iniciátor hudebních projektů. V jeho hře je obzvlášť oceňována důkladná znalost přednášené skladby, práce s detaily a vřelá hudební komunikace s publikem. Od roku 2015 působí jako umělecký vedoucí Akademie komorní hudby. V roce 2019 se stal uměleckým ředitelem Ševčíkovy akademie.

V roce 2023 dokončil svůj půlroční pobyt v USA v rámci Fulbright-Masarykova stipendia, díky kterému měl možnost přednášet a vystupovat v New Yorku a dalších amerických státech. Od podzimu tohoto roku se stane profesorem Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Akademie komorní hudby propojuje české a německé hudební prostředí a mladým talentům poskytuje vzdělávání v oboru komorní hry. Výuka je realizována formou projektů, během kterých stipendisté připraví společně s lektory program, jenž je v závěru proveden na několika koncertech. Akademie každoročně poskytuje vybraným studentům stipendia.

Před koncertem se v kostele od 18:15 hodin koná setkání s umělci, které moderuje dramaturg Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK Martin Rudovský.

Další podrobnosti, včetně možnosti zakoupení vstupenek, jsou k dispozici zde.